Info

Wanneer en hoelaat is de Museumstraat?

Museumstraat Kolenkit 2016 is op 9 juli 2016. Om 12:00 is er een feestelijke opening op het Jan van Schaffelaarplantsoen en tussen 12:00 en 17:00 kun je de tentoonstellingen in de huizen bezoeken.

Back to Index

Waar is de Museumstraat?

Museumstraat 2016 vindt plaats in de Kolenkitbuurt in Amsterdam West. Bij het informatiepunt op het Jan van Schaffelaarplantsoen kun je je (gratis) kaartje ophalen om de huiskamers te bezoeken.

Back to Index

Hoe vind ik de Museumstraat?

Het centrale informatiepunt van de Museumstraat staat op het Jan van Schaffelaarplantsoen. Dat is een groot grasveld, recht tegenover een kerk.

Tram: lijn 7 of 14 naar halte Station Burgemeester de Vlugtlaan (rolstoelvriendelijke halte) of het Bos en Lommerplein.
Bus: Lijn 21 of 80 naar halte Station Burgemeester de Vlugtlaan of het Bos en Lommerplein.
Metro: Lijn 50 naar halte Station Burgemeester de Vlugtlaan
Vanaf de halte loop je de Burgemeester de Vughtlaan op richting Bos en Lommer. Na ongeveer vijf minuten lopen zie je aan je linkerhand het Jan van Schaffelaarplantsoen.

Met de auto: Q-Park (P+R Bos en Lommer) – Leeuwendalersweg 23b,1055 JE Amsterdam. Als je uit de parkeergarage komt loop je door een tunnel met groene afbeeldingen op de wanden onder de ring door, links zie je dan het Jan van Schaffelaarplantsoen. Er zijn wat werkzaamheden, maar daar kun je gewoon omheen lopen!

Back to Index

Wie organiseert de Museumstraat?

Wij zijn Caecilia, Charlotte, Ismay en Wies, allevier kersvers afgestudeerd aan de Reinwardt Academie. Wij organiseren de Museumstraat uit een passie voor ondernemen en om cultuur op een nieuwe manier aan te bieden in Amsterdam.

Back to Index

Is de Museumstraat gratis? Heb ik een Museumkaart nodig?

Museumstraat Kolenkit 2016 is helemaal gratis te bezoeken. Je hoeft dus ook geen Museumkaart te hebben om de Museumstraat te bezoeken. Wel werken wij met een pay-what-you-want systeem, wat betekent dat je zelf de entreeprijs mag bepalen.

Back to Index

Welke musea doen er mee met de Museumstraat?

De deelnemende musea van Museumstraat Kolenkit 2016 zijn ARCAM, De Appel arts centre, De Hortus, EYE, Foam Fotografiemuseum Amsterdam, Multatuli Huis, NEMO Science Museum en Van Eesterenmuseum.

Back to Index

Kan ik vrijwilliger worden bij Museumstraat?

Ja! We zoeken nog mensen die ons op 9 juli willen helpen op het evenement, je krijgt dan een supergave goodiebag en bent uitgenodigd op de gezellige borrel na afloop! Mail ons op museumstraatamsterdam@gmail.com

Back to Index