2016 – Kolenkit

meiden kolenkit 1

Wij zijn Caecilia, Charlotte, Ismay en Wies van de Museumstraat Amsterdam. Museumstraat is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij Amsterdamse musea hun collectie tonen bij mensen thuis. De deelnemende buurtbewoners van de Kolebkitbuurt in Bos en Lommer werden in 2016 museumdirecteur voor één dag en maakten samen met de musea een mini-tentoonstelling met objecten uit de museumcollectie. Denk bijvoorbeeld aan kleurrijke films van EYE in de slaapkamer of een eeuwenoude koffieplant van de Hortus in de woonkamer.

De Museumstraat was al twee keer georganiseerd in Amsterdam, in 2014 in de Javastraat en 2015 in de Pretoriusstraat. Het evenement was toen een minor-project van studenten van de Reinwardt Academie. Nu, in 2016, organiseerden wij het evenement op eigen houtje in opdracht van de Stichting Museumstraat. We wilden in 2016 een professionaliseringsslag maken. Bijvoorbeeld voor het nog mooier tentoonstellen van de objecten, het veilig vervoeren én verzekeren van de museumstukken en drukwerk waar je u tegen zegt. Door middel van een succesvolle crowdfundingcampagne konden wij deze professionaliseringsslag in 2016 waarmaken. voordekunst!

MUSEUMSTRAAT AMSTERDAM (7)

www.voordekunst.nl/projecten/4533-museumstraat-kolenkit-1